Німці побудують в Одеській області три вітроелектростанції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці побудують в Одеській області три вітроелектростанції

Фондовий ринок
1127
Німецька компанія Notus Energy має намір побудувати до 2022 року три вітроелектростанції в Одеській області. Представник компанії Отто Ханнес Гайнер і глава Одеської облдержадміністрації Максим Куций підписали відповідний меморандум про співпрацю. Про це повідомляє місцеве видання “Траса Е-95”.
“Рік тому ми почали розглядати Україну, ознайомилися з одеськими проектами і домовилися про спільну реалізацію даного проекту”, – розповів Отто Ханнес Гайнер.
Всі три об’єкти будуть побудовані на території Овідіопольського району – поблизу селищ Лібенталь, Роксолани і райцентру.
Зокрема, електростанція потужністю 120 МВт з’явиться в Авангардівській ОТГ, потужністю 88 МВт – на території Роксоланівської сільради і 93,5 МВт – на території Овідіопольської сільради.
У будівництво електростанцій німці готові вкласти 452 мільйони євро. 180 млн євро на першу, 132 млн євро – на другу і 140 млн євро – в третю. Почати будівництво планують вже в 2020 році, а ввести в експлуатацію – в 2022 році.
“Будуть побудовані лінії електропередачі, електричні підстанції та здійснені реконструкції наявних підстанцій та інших об’єктів, що забезпечить енергетичну безпеку району та області. Німці інвестують в місцеву інфраструктуру і соціальні об’єкти 30 тисяч євро за кожен побудований вітровий агрегат. А головне – це ще один крок для збереження навколишнього середовища і розвитку відновлюваної енергетики”, – заявив Максим Куций.
Зазначимо, що в Одеській області вже є три вітрові електростанції, останню відкрили у вересні 2019 року біля села Дальник Овідіопольського району.
Крім цього, вітроелектростанції планували розмістити в Арцизькому районі біля села Виноградівка і в Кілійському – між селом Шевченкове та Кілією. Під їх будівництво в жовтні 2019 року узгодили детальні плани територій.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас