Іноземці скоротили вкладення в українські облігації держпозики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземці скоротили вкладення в українські облігації держпозики

Фондовий ринок
935
Обсяг вкладень нерезидентів в облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) України за підсумками тижня скоротився на 2,4 млрд грн, або на 2%, – до 124,2 млрд грн.
Як свідчать дані на сайті Національного банку України, до цього нерезиденти два тижні утримувалися від купівлі українських ОВДП, зберігаючи частку вкладень на рівні близько 127 млрд грн.
В результаті частка нерезидентів на ринку ОВДП України скоротилася до 15,4%. Порівняно з початком року поточні обсяги вкладень нерезидентів в українські ОВДП залишаються вищими на 8,5 млрд грн, або на 7,3%.

Довідка Finance.ua:

  • На тлі паніки на світових фінансових ринках у зв’язку з епідемією коронавірусу і її наслідків для компаній і економік, інвестори шукають захист в більш безпечних активах, уникаючи ринків, що розвиваються, до яких відноситься і Україна. Це означає, що найближчим часом гривня опиниться під тиском через падіння попиту з боку нерезидентів на українські боргові облігації.
  • Екс-міністр фінансів Оксана Маркарова вважає безпідставними будь-які порівняння поточної боргової політики щодо випуску ОВДП з фінансовою пірамідою.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас