Зловживання компанії Ахметова почали розслідувати у ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зловживання компанії Ахметова почали розслідувати у ЄС

Фондовий ринок
1489
Європейське енергетичне співтовариство приєдналося до розслідування Антимонопольного комітету України проти компанії «ДТЕК Західенерго», власником якої є український олігарх Рінат Ахметов.
Про це повідомляють у пресслужбі Європейського енергетичного співтовариства.
Розслідування стосуються зловживань «ДТЕК Західенерго» на ринку постачання електроенергії на заході України, на так званому «Бурштинському енергоострові». Це єдина частина енергосистеми України, яка інтегрована до енергосистеми ЄС та може здійснювати імпорт та експорт електрики до Євросоюзу.
«Ймовірно, «ДТЕК» значно скорочує імпорт електроенергії зі Словаччини на «Бурштинський енергоострів», не використовуючи надані йому трансграничні пропускні здатності. Таким чином він створює дефіцит електроенергії, доступної для продажу на ринку на добу наперед, водночас пропонуючи більше електроенергії на балансуючому ринку, де ціни вищі», — повідомляють в Енергетичному співтоваристві.
Український Антимонопольний комітет відкрив справу проти «ДТЕК Західенерго», яка експлуатує єдину теплоелектростанцію на «Бурштинському енергоострові», у жовтні 2019 року. Цю компанію підозрюють у зловживаннях на ринках електроенергії. Зокрема у тому, що вона продає менше електрики на ринку на добу наперед (де електрика дешевша) для того, аби продавати більше електрики на балансуючому ринку (де електроенергія дорожча).
У «ДТЕК Західенерго» звинувачення Антимонопольного комітету відкидають.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас