Інвестиції на 450 млн євро: в уряді підрахували, скільки українців встановили сонячні панелі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестиції на 450 млн євро: в уряді підрахували, скільки українців встановили сонячні панелі

Енергетика
766
За розрахунками Міністерства енергетики та захисту довкілля України, станом на початок 2020 року 22 тисячі українських родин встановили сонячні панелі та використовують сонячну енергетику.
Про це повідомляють у пресслужбі відомства.
Загальні інвестиції у сонячні панелі сягнули 450 мільйонів євро, а загальна потужність встановлених українцями сонячних панелей складає понад 553 мегавати.
«Чим більше, людей стають виробниками електричної енергії, тим менше монополій та зловживань. Тому виробництво чистої енергії домогосподарствами для власних потреб – це дуже правильний напрям», – повідомив міністр енергетики Олексій Оржель.
Він зазначив, що уряд не планує змінювати умов щодо домогосподарств, які користуються сонячними панелями.
Найбільше сонячних панелей українці встановили у Дніпропетровській (2700), Тернопільській (понад 2000) та Київській (1800) областях.
До 2014 року в Україні було лише 20 родин, які встановили сонячні панелі, тобто за 6 років їхня кількість зросла у 1100 разів.
Зазначимо, що енергія, яку виробляють в Україні «зелені» електростанції (вітрові та сонячні електростанції), продається за «зеленим» тарифом, який в Україні один з найвищих у Європі. Напередодні в уряді запропонували інвесторам добровільно погодитися на зниження цього тарифу.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас