ПриватБанк погасив 3 млрд грн рефінансування НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк погасив 3 млрд грн рефінансування НБУ

Фондовий ринок
713
ПриватБанк наприкінці лютого виплатив Національному банку України 3 млрд грн заборгованості з рефінансування.
Інформацію агентству “Інтерфакс-Україна” підтвердили в банку у вівторок.
“Завдяки довірі клієнтів та ефективному управлінню ліквідністю, ПриватБанк за останні кілька місяців акумулював достатній обсяг гривні. В результаті кредит рефінансування НБУ був погашений на суму 3 млрд грн”, – зазначили в прес-службі.
У банку додали, що фінустанова управляє ліквідністю, оцінюючи і реагуючи на поточну ринкову ситуацію.
У Департаменті відкритих ринків Нацбанку також підтвердили, що 27 лютого банки погасили стабілізаційні кредити на 3 млрд грн.
Згідно з даними НБУ, заборгованість за кредитами рефінансування 28 лютого скоротилася до 4,562 млрд грн.
Нагадаємо, донедавна заборгованість Приватбанку за кредитами рефінансування, отриманими до його націоналізації наприкінці 2016 року, становила близько 7,6 млрд грн. Для погашення заборгованості банку в 2018 році НБУ подав 148 позовів проти його колишнього власника Ігоря Коломойського (фінансового поручителя) і пов’язаних з ним 32 компаній – майнових поручителів. За цими позовами суди вже ухвалили 24 рішення на користь НБУ про звернення стягнення на предмет іпотеки на загальну суму 1,36 млрд грн. 18 рішень набрали законної сили, за якими виконавчі документи направлені до органів державної виконавчої служби для примусового виконання.
Однак Верховний суд 22 січня цього року відхилив касацію НБУ на рішення судів нижчих інстанцій про відмову в зверненні стягнення на предмет іпотеки компанії Коломойського ТОВ “Гаджибей”. Як пояснило агентству “Інтерфакс-Україна” поінформоване джерело, це рішення позбавило сенсу навіть утримуватися від погашення кредитів рефінансування, які банк обслуговував за підвищеними ставками, сподіваючись на стягнення боргу Нацбанком безпосередньо з ексвласника.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас