Мінекономіки займеться держпідприємствами, які здають в оренду землю - Милованов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки займеться держпідприємствами, які здають в оренду землю - Милованов

Аграрний ринок
333
Відносно держпідприємств, які здають в оренду землю і не приносять прибуток, проведуть розслідування.
Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов, пише Сьогодні.
“У нас є очікування, що держпідприємства повинні приносити той же прибуток з гектара землі, який приносить оренда. На сьогодні це 3 тис. грн з одного гектара, таким має бути в середньому мінімальний прибуток. Якщо цього не буде, будуть розслідування з правоохоронними органами і наслідки”, – сказав він.
Міністр підкреслив, що на рівні Києва жодної корупції або передачі грошей немає, і закликав безпосередньо звертатися до міністерства, якщо це робиться на середньому рівні.
“Безпосередньо зв’язуйтеся з нами, будемо проводити арешти”, – сказав він.
Як повідомив заступник міністра Тарас Висоцький, площа державних земель у користуванні держпідприємств України має становити 2,34 млн га, однак за реальною документацією вона менша – 1,62 млн га.
При цьому в Держгеокадастрі на сьогоднішній день зафіксовано 1,08 млн га земель, з яких 510 тис. – землі сільгосппризначення.
За оцінками міністерства, всього в Україні в користуванні держпідприємств перебуває близько 650 тис. га земель сільгосппризначення.
“За документацією це близько 700 тис. га, але після завершення інвентаризації, швидше за все, їх буде мінус 5 відсотків, і кінцева цифра складе близько 650 тис. гектарів. Це досить масштабний ресурс. На сьогодні в Україні є 1085 підприємств-користувачів з різними площами”, – повідомив Висоцький.
За його словами, інвентаризація земель в Україні зараз проведена на 95% і повинна бути завершена до 1 серпня поточного року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас