Мінекоенерго запропонувало більш жорсткий сценарій зменшення "зеленого" тарифу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекоенерго запропонувало більш жорсткий сценарій зменшення "зеленого" тарифу

Енергетика
2616
Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища запропонувало інвесторам у відновлювані джерела енергії (ВДЕ) новий, більш жорсткий сценарій вирішення проблеми високої вартості “зеленого” тарифу.
Про це заявив заступник голови Мінекоенерго Костянтин Чижик в ході Ukrainian Energy Forum, передає Інтерфакс-Україна.
Оновлений варіант відомства передбачає для СЕС, введених в експлуатацію після 2017 року, добровільну реструктуризацію у вигляді зниження тарифу: на 15% – для станцій потужністю менше ніж 10 МВТ, на 20% – для СЕС потужністю від 10 до 50 МВт, на 25% – для СЕС потужністю понад 50 МВт.
При цьому для кожної з категорій пропонується продовження строку виплат на п’ять років. У свою чергу для ВЕС пропонується зниження тарифу на 10% також з продовженням строку виплат на п’ять років.
Крім того, Міністерство передбачає для інвесторів додаткову опцію у вигляді можливості добровільного зниження “зеленого” тарифу на 12,5% для СЕС і 5% для ВЕС без продовження строку виплат.
“Логіка такої опції полягає в тому, що таке зниження є значно меншим, ніж зниження при продовженні строку виплат. Або ви йдете на реструктуризацію, продовжуючи строк виплати, але при цьому знижуєте “зелений” тариф на більшу кількість відсотків, або ви можете не продовжувати строк виплат, але при цьому взяти дещо менше зниження тарифу”, – сказав Чижик.
Для тих, хто погодився на добровільну реструктуризацію, пропонується ввести 100%-ву відповідальність за небаланси до 2022 року; для тих, хто не піде на неї, – з 2020 року, з урахуванням короткого перехідного періоду з моменту ухвалення закону до моменту набуття чинності цією нормою, уточнив заступник міністра.
Згідно з його словами, станом на кінець лютого прогнозований на 2020 рік дефіцит держпідприємства “Гарантований покупець” становить 19 млрд грн.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас