В "Нафтогазі" порахували, скільки РФ вкрала українського газу після анексії Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Нафтогазі" порахували, скільки РФ вкрала українського газу після анексії Криму

Енергетика
566
Дочірня компанія “Нафтогазу України” “Чорноморнафтогаз” оцінює обсяг незаконного видобутку українського газу Росією з моменту анексії Криму в 10,4 млрд кубометрів.
Про це повідомила генеральний директор “Чорноморнафтогаз” Світлана Нєжнова в ході Українського енергетичного форуму в Києві.
“За ці роки, з 2014-го по 2019-й, Російська Федерація видобула з родовищ, які належать Україні, 10,4 млрд куб. м.
Ми спостерігаємо падіння видобутку з 2 млрд куб. м в 2014 році до 1,5 млрд куб. в 2019 році”, – сказала вона, відзначивши при цьому роль міжнародних санкцій, які перешкоджають належному обслуговуванню бурових установок.
“Їм заважають міжнародні санкції. Вони не можуть обслуговувати бурові, не можуть користуватися вертольотами, які там є для доставки вахти”, – зазначила вона.

Довідка Finance.ua:

  • Після анексії Росією Криму в 2014 році самопроголошена влада оголосила власністю Криму континентальний шельф півострова, а також майно ДАТ “Чорноморнафтогаз”, і заявили про створення підприємства “Черноморнефтегаз”, яке на початку 2018 року було реорганізовано в державне унітарне підприємство.
  • У вересні 2017 року “Нафтогаз України” повідомила про подачу спільно з шістьма дочірніми компаніями в сформований при Постійній палаті Третейського Суду в Гаазі суд позовну заяву про відшкодування збитків, заподіяних незаконним захопленням РФ активів групи в АР Крим.
  • У лютому 2019 року Трибунал при Постійній палаті підтвердив провину Росії у втраті НАК “Нафтогаз України” своїх активів у Криму.
  • У лютому 2020 року група “Нафтогаз” в рамках арбітражного провадження в Гаазі подала уточнену оцінку компенсації збитків у розмірі приблизно 8 млрд дол.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас