Україна завершує роботу над вимогами МВФ щодо нової програми - Нацбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна завершує роботу над вимогами МВФ щодо нової програми - Нацбанк

Казна та Політика
401
У Національному банку України повідомили, що наразі Україна завершує роботу над ще не виконаними вимогами Міжнародного валютного фонду, які МВФ висунув Україні для початку нової кредитної програми.
Про це повідомив заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб в інтерв’ю УНІАН.
«Більшість вимог МВФ для укладання нової програми Україна виконала. Та й робота над ще не виконаними попередніми кроками вже теж майже добігла кінця», — зазначив заступник голови Нацбанку.
Він нагадав, що наразі представники місії МВФ перебувають в Україні та проводять зустрічі з представниками української влади. За словами Сологуба, питань до Нацбанку у місії МВФ немає.
«В МВФ до нас взагалі питань немає: Нацбанк виконує цілі монетарної політики», — додав Сологуб.
Зазначимо, що однією з ключових вимог МВФ до України є ухвалення закону про неповернення націоналізованих та збанкрутілих банків колишнім власникам. Наразі відповідний законопроєкт перебуває у Верховній Раді. Депутати не зможуть його розглянути доти, доки не закінчать розгляд законопроєкту про ринок землі.

Довідка Finance.ua:

  • 20 лютого експерти Міжнародного валютного фонду розпочали роботу в Києві. Термін завершення візиту в Представництві МВФ в Україні не уточнили.
  • У Міжнародному валютному фонді описали три сценарії можливого розвитку України: від найуспішнішого – з повним реформуванням, до середнього – з частковими реформами, і до найпесимістичнішого – з відкатом реформ. Україна перебуває між другим і третім сценаріями.
  • Міжнародна організація праці очікує скорочення працездатного населення України на 1,2% щорічно в 2018-2030 роках.
  • Україні необхідно забезпечити щорічне економічне зростання в 6% протягом 20 років, щоб досягти сьогоднішнього рівня Польщі, часткові реформи і зростання середнім темпом в 4% вирішать це завдання тільки наполовину. Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас