IT-експерти дали поради, як безпечно використовувати відкриті мережі Wi-Fi — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IT-експерти дали поради, як безпечно використовувати відкриті мережі Wi-Fi

Світ
1488
Фахівці міжнародного розробника антивірусного програмного забезпечення, експерта в сфері кіберзахисту – компанії ESET дали поради, як безпечно використовувати відкриті мережі Wi-Fi в громадських місцях, щоб уникнути передачі своїх даних зловмисникам. Відповідну інформацію опубліковано на сайті компанії.
«В кафе чи в поїзді – користувачі всюди прагнуть якомога швидше підключитися до безкоштовного Wi-Fi, не завжди замислюючись, наскільки це безпечно. Саме тому фахівці ESET підготували поради, які допоможуть безпечно використовувати публічні мережі», – йдеться в повідомленні. Так, за даними ESET, перед підключенням до тієї чи іншої мережі необхідно перевірити її легітимність.
Для цього варто лише запитати у працівників закладу (кафе, ресторану, магазину, музею і т.д.) правильну назву мережі Wi-Fi і пароль. IT-фахівці попереджають, що зловмисники можуть створювати фейкові мережі, назви яких будуть дуже схожими на легітимні, і, таким чином, перехоплювати дані користувачів, які підключаються до них.
«Будьте особливо обережні, якщо відкритий Wi-Fi не захищений протоколом WPA, WPA2 або WPA3, оскільки таке з’єднання не буде шифруватися, і зловмисники зможуть легко отримати доступ до вашої конфіденційної інформації. Перевірити тип протоколу шифрування можна у властивостях мережі», – повідомляється на сайті ESET.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас