Анонсована Гончаруком іпотека дозволить багатьом українцям обзавестися житлом, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Анонсована Гончаруком іпотека дозволить багатьом українцям обзавестися житлом, - експерт

Нерухомість
2602
Анонсована урядом прем’єр-міністра Олексія Гончарука доступна іпотека дасть багатьом українцям можливість придбати своє житло – вже зараз, а не через 30 років. Про це на сторінці в Facebook заявив політичний експерт Кирило Молчанов.
На думку експерта, зниження процентних ставок на іпотеку стане величезним досягненням для всієї команди президента і Кабінету міністрів Гончарука зокрема.
“Олексія Гончарука і його уряд критикують. Часто слушно, але є і рішення, які люди дуже давно чекали. Наприклад, зниження кредитних ставок на іпотеку. Це те, що людям дійсно потрібно зараз – можливість обзавестися власним житлом. Особливо гостро ця проблема стоїть в столиці, де мало не кожен другий живе в орендованій квартирі. І якщо Кабмін Гончарука запровадить заявлену програму на іпотеку під 10-11%, це реально буде величезним досягненням. Причому для всіх: і для самого Гончарука, і для президента Зеленського, і для людей, які зможуть придбати власні квадратні метри зараз, а не через 30 років”, – написав експерт.
Молчанов додав, що уряд Гончарука “молодий” і допускає помилки, але при цьому впроваджує реформи, яких в Україні раніше не було – їх лише обговорювали. Зокрема, було запущено аудит державних ресурсів. Також, уряд Олексія Гончарука застосував новий підхід до наповнення геокадастру – він спрямований на створення цифрової моделі території України.
На думку експерта, про глобальні зміни в країні говорити ще рано, але є позитивна динаміка. Наприклад, при Кабміні Гончарука відбулося скорочення сектора тіньової економіки – майже в 2 рази.
“Основною проблемою України завжди була тіньова економіка. І сьогодні Кабмін зміг зменшити її обсяги. Сьогодні тінь – це 24% ВВП, притім що при Порошенку вона становила близько 40%. Головними джерелами тіньової економіки були: гральний бізнес, АЗС, обіг деревини, забудовники, надрокористування. Сьогодні ці сфери виводяться з тіні в законні рамки. Звісно, за чотири місяці Олексій Гончарук великий розворот України зробити не міг. Але в звіті видно, що динаміка йде краще, ніж при старій владі”, – підсумував експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас