IKEA відкриє перший магазин в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IKEA відкриє перший магазин в Україні

Фондовий ринок
13884
Перший магазин шведського рітейлера IKEA в Україні відкриють у серпні 2020 року на території ТРЦ Blockbuster Mall. Таке припущення висловив голова правління девелоперської компанії “Мандарин Плаза” Олександр Черницький.
Нагадаємо, в липні 2019 року IKEA підписала договір на відкриття першого магазину в Україні, який буде розташований в найбільшому ТРЦ України Blockbuster Mall. Відзначимо, що загальна площа ТРЦ Blockbuster Mall складе близько 350 тисяч квадратних метрів, з яких близько 100 тисяч квадратних метрів — розважальна зона.
Як відомо, спочатку перший магазин в Україні IKEA планувала відкрити в ТРЦ Ocean Mall, запуск якого був запланований на вересень 2019 року. Однак у березні 2019 року в мережі заявили, що відкриття магазину відкладається через затримку будівництва об’єкта.
Також повідомлялося, що ІКЕА запустила офіційну інтернет-сторінку для українських споживачів і почала набір персоналу для першого магазину в Україні.
Крім того, IKEA домовилася з “НП Логістик”, “дочкою” “Нової Пошти”, про комплексну співпрацю в Україні. Контракт підписаний строком на 5 років, комерційні умови не розголошуються. Українська компанія, згідно з умовами договору, надаватиме комплексні логістичні послуги, в тому числі зберігання і комплектацію замовлень для її нового магазину міського формату (сity store) в Києві.
Відзначимо, що це вже третя спроба компанії вийти на український ринок. Перші плани про вихід шведського гіганта на український ринок були озвучені ще в 2005 році. Компанія тоді збиралася побудувати під Києвом торгово-розважальний центр. Для побудови ТРЦ потрібно було пожертвувати 70 гектарів лісу, розташованого неподалік від автомагістралі Київ-Бориспіль.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас