"Роснефть" має логістичні проблеми через санкції США проти її "дочки" - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Роснефть" має логістичні проблеми через санкції США проти її "дочки" - ЗМІ

Фондовий ринок
497
Найбільша російська нафтова компанія “Роснефть” зіткнулася з логістичними проблемами при експорті своєї нафти і нафтопродуктів, оскільки кілька покупців зажадали негайно прибрати Rosneft Trading, яка потрапила під санкції США, зі всього ланцюжка поставок.
Про це повідомляє Reuters з посиланням на 5 джерел в галузі.
“З точки зору логістики це величезний головний біль. Доведеться змінити дуже багато контрактів”, – підкреслило одне джерело.
За словами трейдерів, зараз всі закупівлі нафти у “Роснефти” здійснюються в колишньому режимі.
Компанія “Роснефть” не відповіла на запит видання. Rosneft Trading є дочірньою компанією “Роснефти”.
Зазначається, що санкції США були покликані не дати Rosneft Trading SA постачати венесуельську нафту, але співрозмовники заявляють, що обмеження заважають і постачанню російської нафти, тому що компанії намагаються уникати асоціацій з RTSA, значна частина бізнесу якої припадає на Європу.
“Основна мета зараз – змінити ланцюжок поставок і прибрати будь-які згадки RTSA”, – сказав керівник великого торгового дому, який регулярно купує вантажі у “Роснефти”.
Джерело в іншій торговельній компанії додало, що відділ внутрішнього контролю вимагає з 18 лютого уникати будь-яких нових угод з RTSA.
Нагадаємо:
Адміністрація Трампа у вівторок, 18 лютого, оголосила про введення санкцій проти “дочки” російської нафтової компанії “Роснефть” за допомогу Венесуелі обійти санкції щодо експорту нафти.
Під санкції потрапила зареєстрована в Швейцарії компанія Rosneft Trading SA. Вона виступала посередником при продажу нафти з Венесуели по всьому світу від імені режиму Ніколаса Мадуро, зазначив представник адміністрації президента США.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас