Американець визнав провину в криптовалютному шахрайстві на $147 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американець визнав провину в криптовалютному шахрайстві на $147 млн

Світ
634
Засновник криптовалюти Gemcoin погодився визнати провину в ухиленні від сплати податків і шахрайстві з використанням електронних засобів на $147 млн.
Про це повідомляє Cointelegraph.
62-річний житель Каліфорнії на ім’я Стів Чен залучив цю суму від 70 тисяч жертв по всьому світу в 2013-2015 роках. Через створену компанію US Fine Investment Arts (USFIA) він продавав інвесторам цифрову валюту Gemcoin, яка нібито забезпечувалася дорогоцінними каменями.
Користувачів платформи USFIA Чен зі спільниками спершу залучали балами, що нараховувались, а потім і токенами Gemcoin. Всупереч заявам компанія не мала жодного стосунку до видобутку дорогоцінної сировини, а пропоновані інвесторам камені закуповувалися у комерційних постачальників.
«Обіцянки пана Чена інвесторам також не мали цінності, як і його неіснуючі шахти і фальшива цифрова валюта. Цей випадок повинен нагадати всім інвесторам, що атрибути успіху можуть виглядати переконливо, але кожен повинен проявляти велику обережність, коли наважується віддати зароблені працею гроші проектам, що просувають модні продукти і екстравагантний прибуток», – заявив прокурор Нік Ханна.
Чен, відомий також під прізвиськом Бос, задекларував у 2014 році $138 тисяч доходу, при цьому його підтверджені витрати склали $4,8 млн.
Він погодився внести за той рік понад $1885 у вигляді податкових виплат, а також заплатити штраф за шахрайство, з урахуванням відсотків. В цілому, йому загрожує до 10 років в’язниці, виплата не менше $500 тисяч і повна компенсація втрат жертвам його схеми.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас