Індустрія ігор та додатків зросла на $150 млрд через коронавірус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індустрія ігор та додатків зросла на $150 млрд через коронавірус

Технології&Авто
840
Світова індустрія ігрових та інших онлайн-додатків зросла на 150 мільярдів доларів за рахунок рекордної кількості завантажень китайськими користувачами.
Про це пише The Finаncial Times з посиланням на аналітичну компанію AppAnnie.
За її даними, понад 222 млн завантажень було зроблено в Китаї через інтернет-магазин Apple за тиждень, що почався 2 лютого. Середнє тижневе завантаження додатків протягом перших двох тижнів лютого підскочило на 40% в порівнянні з середнім показником за весь 2019 рік.
У звіті AppAnnie зазначається, що “мільйони працівників та студентів використовували мобільні додатки для пошуку альтернативних способів відновлення повсякденної діяльності”.
Завантаження освітніх програм в лютому різко підскочили через те, що школи в багатьох великих китайських містах залишаються закритими. З кінця грудня минулого року в Китаї поширюється пневмонія, викликана новим коронавірусом – COVID-19, і влада змушена вводити жорсткі карантинні заходи.
Видання повідомляє, що акції Tencent, найбільшого постачальника мобільних ігор в Китаї, знаходяться зараз на 20-місячному максимумі, а ринкова капіталізація компанії перевищує 500 млрд доларів. Акції компанії New Oriental Education, яка займається онлайн-освітою в КНР, в цьому році зросли в ціні на 17%.
Однак деякі компанії ігрової індустрії постраждали через коронавірус. Наприклад, Sony та Nintendo, поставки обладнання яких залежать від Китаю.
Якщо перебої в консольному виробництві там продовжаться, то Sony може обмежити випуск своєї консолі PlayStation 5, намічений на листопад, зазначає співрозмовник FT.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас