Китайські компанії почали випускати «коронавірусні облігації» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські компанії почали випускати «коронавірусні облігації»

Фондовий ринок
1005
Низка китайських компаній випустила перші «коронавірусні облігації» — спеціальні цінні папери, які мають низькі ставки за боргом. Метою випуску облігацій є підтримка фінансового стану компаній, що постраждали від спалаху коронавірусу.
Про це повідомляє Financial Times.
Першими «коронавірусні облігації» випустили 25 компаній — переважно авіаперевізники, продавці ліків тощо. Сумарно вони залучили близько 3,4 мільярда доларів (у доларовому еквіваленті). Про плани випустити «коронавірусні облігації» повідомили ще 20 компаній.
«Короновірусні облігації», на відміну від звичайних цінних паперів, мають набагато менший час погодження у фінансових органах Китаю. Відсоткова ставка за ними нижча та складає близько 2-4% річних. При цьому компанія, яка залучає таким чином кошти, зобов’язується витратити щонайменше 10% суми на боротьбу з епідемією коронавірусу.
«Коронавірус завдав величезних збитків економіці КНР, це викликало попит на економічні стимули. «Вірусні облігації» — це рішення проблеми», — повідомив аналітик Moody’s у Гонконзі Іван Чун.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас