Звільнення авіаперевезень від ПДВ в межах України стосується лише національних авіакомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Звільнення авіаперевезень від ПДВ в межах України стосується лише національних авіакомпаній

Особисті фінанси
501
Звільнення авіаперевезень від ПДВ в межах України стосується лише національних авіакомпаній і не загрожує вільній конкуренції з іноземними авіакомпаніями.
Про це заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.
Угода про Асоціацію між Україною та ЄС передусім зобов’язує нас створити для наших громадян умови, які мають громадяни ЄС, у тому числі щодо доступності авіаперельотів.
Міністерство інфраструктури України докладає зусиль для забезпечення розвитку мережі маршрутів авіаційних перевезень між регіонами країни та працює над виробленням механізму зниження вартості таких перевезень.
З метою стимулювання розвитку авіаперевезень між регіонами країни розроблено та зареєстровано у Верховній Раді України 12 листопада 2019 року за реєстр. № 2425 проєкт Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння розвитку ринку внутрішніх перевезень авіаційним транспортом».
Мета законопроекту – віднесення послуг з внутрішніх перевезень пасажирів та/або вантажу авіаційним транспортом до операцій, що підлягають оподаткуванню за нульовою ставкою податку на додану вартість.
На цей час послуги з міжнародних перевезень пасажирів та/або вантажу авіаційним транспортом (у тому числі з обслуговування повітряних суден, що виконують міжнародні перевезення пасажирів та/або вантажу авіаційним транспортом) згідно з положеннями Податкового кодексу України віднесені до операцій, що підлягають оподаткуванню за нульовою ставкою податку на додану вартість.
Реалізація цього законопроєкта дозволить:
  • Збільшити прибутковість українських авіаційних перевізників, що сприятиме додатковому надходженню коштів до державного бюджету.
  • Створити конкурентні умови для учасників цього ринку.
  • Збільшити обсяг сплачених зборів за аеронавігаційне обслуговування та державних зборів до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях.
  • Зменшити вартість перевезень.
  • Зменшити середню вартість квитка на 13,5 %.
Найцікавіші та найважливіші новини, а також поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця — завжди в нашому телеграм-каналі Finance_ukr 🤫 Переходьте, підписуйтеся — з нами цікаво та корисно!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас