Ставки за депозитами в українських банках можуть знизитися до 10% - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ставки за депозитами в українських банках можуть знизитися до 10% - ЗМІ

Кредит&Депозит
2224
Ставки за депозитами значно знизяться – це прогнозують у Нацбанку та вже чекають під своїми стінами демонстрації і пікети невдоволених вкладників, йдеться у сюжеті новин на ТСН.
Нині українці поклали на депозити 500 мільярдів гривень. Проте тримати гроші в банку скоро може стати менш вигідним.
Шок від зменшення річних за депозитами прогнозують в Нацбанку. Та вже готуються до демонстрацій під стінами будівлі невдоволених вкладників.
“Це ми так жартуємо, що таке буде. Певний шок для населення, особливо для багатих верств населення, які значно заробляли на депозитах”, – зазначає заступник голови Національного банку України Олег Чурій.
При інфляції нижче 5% українські банки видаватимуть дешевші кредити, а отже даватимуть менші проценти за депозитами.
“Банкам необхідно залучати національну валюту для кредитування. Попит на іноземну валюту – він низький. Тому очікуємо, що до кінця року ставки по депозитах в іноземній валюті будуть нижчі – в районі 1%, а ставки по нацвалюті будуть в районі 10%”, – каже Чурій.
Що менша відсоткова ставка за депозитами, то здоровіша економіка країни – вважає голова вітчизняного депозитарію, який до цього керував цінними паперами в Литві. Там відсотки за вкладами рахують максимум до п’яти.
“10% – це безризикова можливість заробити, і я вважаю, що це все ще приваблива ставка. Я б вважав, що відтік з депозитів не буде швидкий”, – переконаний голова правління Національного депозитарію України Міндаугас Бакас.
Звичних іще декілька років тому високих ставок уже не буде, запевняють економісти. Принаймні НБУ до цього прагне.
“Депозит – це не спосіб заробітку, як звикли у нас. Я сподіваюся, що ставки опустяться нижче 10%. Для того, щоб отримати можливість банкам розпочати кредитування за ставкою хоча б 11-12% річних. Навіть 12% вже почне стимулювати до розвитку економіки”, – так вважає директор інвестиційної групи Олександр Куликов.
Ставки впадуть після затвердження нової програми з МВФ, підписання якої поки що під питанням. Натомість, не зважаючи на можливе зменшення доходів за депозитами, вкладники отримають ті ж самі відсотки, які діяли на момент складання угоди.
До речі, якщо ви вважаєте, що відсотки за вкладами в Україні не такі великі, переходьте за посиланням. Finance.ua допомагає заробляти більше на вкладах.

Отримати бонус до депозиту

За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас