У 2020 році Україна має погасити 600 млн євро боргу за транші від ЄС - уряд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2020 році Україна має погасити 600 млн євро боргу за транші від ЄС - уряд

Казна та Політика
542
Україна у 2020 році має погасити 600 мільйонів євро, які уряду перерахував Європейський Союз в межах макрофінансової допомоги. Нового траншу ЄС Україна поки не отримала.
Про це повідомив урядовий уповноважений з питань державного боргу України Юрій Буца.
«Якщо подивитися на зовнішні погашення, то цього року найбільше погашення комерційного боргу — $1,4 млрд євробондів в вересні. Решта великих погашень — офіційні: 600 млн євро макрофінансової допомоги ЄС, $1 млрд облігацій, випущених під американську гарантію, та $480 млн — кредити МВФ», — повідомив уповноважений з питань держборгу.
Він зазначив, що ці запозичення не доречно заміняти випуском облігацій, адже тоді держава витрачатиме на обслуговування боргу набагато більше коштів. Оптимальним є залучення нового пільгового фінансування, яке наразі затримується.
«Ви бачили коментарі європейської сторони, що всі попередні умови українською стороною виконано. Інші переговори прив’язані до програми МВФ. Щойно отримаємо затвердження програми на Раді директорів — зможемо публічно про них говорити», — повідомив Буца, коментуючи, коли саме Україна може отримати макрофінансову допомогу від ЄС.
Пік виплати за державним боргом України припадає на травень, липень та вересень 2020 року. Зокрема, у травні Україна має погасити 1 мільярд доларів під гарантії США, у липні — 600 мільйонів євро від ЄС, а у вересні — 1,4 мільярда доларів за єврооблігаціями.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас