Oppo розробляє однокристальну систему як альтернативу Qualcomm і MediaTek — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Oppo розробляє однокристальну систему як альтернативу Qualcomm і MediaTek

Технології&Авто
498
Китайська компанія Oppo має намір випустити власну однокристальну систему (SoC), яку незабаром може використовувати для смартфонів Realme і OnePlus.
Про це повідомляє портал CNBeta.
Зазначено, що вперше про такі плани виробника стало відомо в 2019 році. Тоді говорилося про Oppo M1, хоча частина чуток вказувала на те, що це не SoC, а якийсь співпроцесор.
Тепер в Мережі знову з’явилася інформація про плани Oppo. Джерело говорить, що відповідна ініціатива називається Mariana Project, і що в неї залучені не тільки фахівці Oppo, але і співробітники Realme і OnePlus — компанії, які спочатку з’явилися саме завдяки Oppo.
“Це може означати, що плани китайського гіганта дійсно серйозні. Також це натяк на те, що підсумковий продукт можуть використовувати і в смартфонах Realme і OnePlus”, — йдеться в повідомленні.
Як зазначається, розробка власної SoC, якщо у випадку Oppo йдеться все ж таки саме про неї, займає дуже багато часу, і не завжди цей процес можна назвати успішним. Свого часу свої SoC випустили LG і Xiaomi, але їх використання не зайшло далі однієї моделі у кожної компанії.
Більшість же виробників смартфонів зараз, як відомо, використовують однокристальні системи Qualcomm і MediaTek. У Samsung також є свої платформи Exynos, а у Huawei – Kirin.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас