Дубілет викрив в уряді схему з підробленими ліками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дубілет викрив в уряді схему з підробленими ліками

Казна та Політика
2119
Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет поділився історією про “дивовижну схему” навколо ліків, яку було виявлено спільно з Міністерством економіки.
Про це він написав у своєму Telegram-каналі.
“Організатори (схеми – ред.) вже отримали фінансування в розмірі 20 млн грн державних коштів, і в майбутньому розраховували отримати на компанію у Гонконзі від 369 млн грн. Паралельно ми подали заяву в НАБУ з усіма прізвищами й документами”, – йдеться у повідомленні.
Дубілет нагадав, що уряд разом із Мінфіном, Мінекономіки та іншими органами працює над електронною акцизною маркою.
“Ми вийшли на елегантне рішення, яке дозволить запустити систему без значних інвестицій як збоку бізнесу, так і збоку держави. Спочатку ми плануємо запустити цю систему на алкоголь, а потім – для ліків і деяких інших груп товарів (не обов’язково підакцизних)”, – написав він.
За словами Дубілета, “навколо ліків історія і розгорілася”.
“Отже, в минулому році Асоціація виробників ліків, яка об’єднує найбільших гравців ринку, домовилася з державою про спільну боротьбу з підробками. Асоціація в цьому зацікавлена, бо вони призводять до падіння продажів. Держава – бо підробки несуть небезпеку для здоров’я громадян та призводять до неплатежів до бюджету. Спочатку домовились. Компанії, що входять в Асоціацію, зраділи та витратили біля $1 млн на розробку софту і вже були готові передавати його державі”, – пояснив він.
І тут, за його словами, “почалося щось дивне”.
“Несподівано держава каже Асоціації, що розроблений софт таки не потрібен. Замість цього буде розроблятися інший софт – з блокчейном. Так-так, блокчейн. Як тільки я бачу десь в державних документах блокчейн, мій слух загострюється. Запускається інвестиційний конкурс, в якому перемагає компанія з Гонконгу. Компанія стверджує, що розробить софт за 369 млн грн і збирається повернути собі ці гроші через ліцензійні платежі від учасників ринку (ось це компанії, які вже витратили $1 млн на створення софта, напевно, здивувалися!)”, – йдеться у повідомленні.
Наголошується, що “в Україні було створено ТОВ, співвласником якого стала ця компанія з Гонконгу. І це ТОВ отримало від держави 20 млн грн фінансування, на які вона і повинна була розробити цей софт”.
“У цій історії ще багато цікавих аспектів. Наприклад, один з членів комісії, який приймав інвестиційне рішення, є близьким родичем політика з попереднього уряду, якого ЗМІ звинувачують у дуже схожій схемі в іншій галузі (там, щоправда, був не Гонконг, а інший офшор). Цікаво тут все у Кабміні. Що не день, то нове відкриття!” – підсумував Дубілет.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас