Нацбанк програв суд проти колишнього глави ЄБРР в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк програв суд проти колишнього глави ЄБРР в Україні

Казна та Політика
667
Колишній глава українського представництва Європейського банку реконструкції та розвитку Шевкі Аджунер виграв суд проти Національного банку. У суді Аджунер оскаржував рішення НБУ, яким йому відмовили у призначенні головою наглядової ради Ощадбанку.
Про це повідомляє Окружний адміністративний суд Києва, який і розглядав дане провадження.
«В ході дослідження обставин справи суд з’ясував, що НБУ вийшов за межі своїх повноважень не лише у процедурі проведення погодження позивача на посаду, але і під час самої перевірки на відповідність кваліфікаційним вимогам, оцінюючи не кваліфікаційні вимоги, а виконання посадових обов’язків голови наглядової ради Ощадбанку», — пояснюють в Окружному адмінсуді.
Своє рішення Окружний адмінсуд ухвалив 18 лютого 2020 року, однак Нацбанк все ще може оскаржити це рішення в апеляції, тому рішення ще не набуло чинності.
Нагадаємо, що через рішення Нацбанку не погодити членів наглядової ради Ощадбанку, колишній голова наглядової ради цього банку Шевкі Аджунер подав до суду на НБУ.
У Нацбанку таке рішення про незатвердження складу наглядової ради Ощадбанку пояснили тим, що кандидати провалили тестування та показали «негативні результати» під час співбесіди.
«Ці рішення прийняті за результатами співбесіди, проведеної Кваліфікаційною комісією за участі Правління Національного банку. Керуючись своїм правом, Національний банк вимагатиме заміни вказаних членів наглядової ради», — повідомили у Нацбанку.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас