SpaceX та Space Adventures планують відправити туристів у космос у 2021 році (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX та Space Adventures планують відправити туристів у космос у 2021 році (відео)

Світ
341
Американська аерокосмічна компанія SpaceX уклала угоду зі Space Adventures для здійснення комерційних польотів туристів у космос.
Про це повідомляє Space Adventures.
Полетіти на орбіту Землі туристи мають на космічному кораблі Crew Dragon. Як зазначили у компанії, успішний перший запуск SpaceX цього корабля на МКС (Міжнародна космічна станція. – Ред.) та успішне випробування його аварійного відділення дозволили двом компаніям укласти партнерську угоду.
У першому польоті візьмуть участь четверо людей, вони вийдуть у космос на кораблі Crew Dragon, але не зістиковуватимуться з МКС, а перебуватимуть у вільному польоті на орбіті планети. Розпочати такі комерційні місії попередньо планують наприкінці 2021 — в середині 2022 року.
«Ця історична місія стане черговим кроком на шляху до того, щоби зробити космічні польоти можливими для людей, які мріють про це. Ми раді працювати з командою Space Adventures над цією місією», — сказала Гвін Шотвелл, президент та головний операційний директор SpaceX.
Як зазначає видання Techcrunch, компанія Space Adventures має досвід відправки у космос туристів — вона організувала подорож семи приватних осіб на МКС на російських кораблях «Союз».
Скільки коштуватиме квиток на Crew Dragon для польоту у космос, не повідомляється.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас