Tesla оновленням прошивки збільшить запас ходу Model S і Model X (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla оновленням прошивки збільшить запас ходу Model S і Model X (фото)

Технології&Авто
1131
Два тижні тому голова Tesla Ілон Маск повідомив, що запас ходу Model S ось-ось буде збільшений до 400 миль. І от зараз це сталося: тепер Model S має запас ходу в 390 миль (~630 км) за американською методикою EPA замість 373 миль (600 км) раніше.
Йдеться про далекобійну версію Long Range, яка тепер називається Long Range Plus (перейменувати довелося на вимогу регулятора).
Надбавка досить скромна, але зайвими кілька десятків кілометрів на одному заряді точно не будуть, а в деяких випадках вони можуть стати критично важливими. Цю надбавку отримають всі автомобілі Model S і Model X (для кросовера вона буде пропорційна — до 351 миль/565 км), випущені в останні кілька місяців (більш точних дат поки що немає). Це відбудеться найближчим часом після випуску відповідного оновлення прошивки.
Tesla оновленням прошивки збільшить запас ходу Model S і Model X (фото)
За словами Ілона Маска, досягти цього вдалося за рахунок безлічі незначних апаратних поліпшень, внесених за останні кілька місяців. І зараз ПЗ неправильно оцінює можливості автомобіля – він може проїхати більше на одному заряді, що дозволяє підняти обмежувач трохи вище. Тобто, ємність акумуляторних батарей залишилася попередньою.
Tesla оновленням прошивки збільшить запас ходу Model S і Model X (фото)
Нагадаємо, минулого разу Tesla підвищувала запас ходу Model S і Model X в квітні минулого року і теж без збільшення ємності батарей, а завдяки поліпшеній трансмісії та іншим супутнім оптимізаціям. Запас ходу версії Performance поки що залишається таким самим – до 348 миль (560 км). Ще одне оновлення для Model S – нові 19-дюймові диски, що виділяються більш аеродинамічним дизайном.
Спілкуючись з підписниками в Twitter, Маск зазначив ще кілька цікавих моментів: взяти рубіж в 400+ миль на одній зарядці можна буде (імовірно) з поліпшеним шасі і новими шинами. Нова трансмісія Plaid має шалену “потужність”, але завжди є компроміс між потужністю і витривалістю. І від переходу на нову підвіску варто очікувати істотного зростання динамічних показників при тому ж рівні автономності.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас