Більшість власників авто з ГБО підтримують посилення контролю за правильністю встановлення - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість власників авто з ГБО підтримують посилення контролю за правильністю встановлення - експерт

Технології&Авто
63301
Більшість автовласників в Україні адекватно сприймають необхідність контролю за безпекою газобалонного обладнання, проти цього можуть бути тільки напівлегальні станції техобслуговування, які ставлять неякісне або застаріле ГБО.
Про це розповів Дмитро Гончарук, Президент Асоціації «Безпека експлуатації транспорту» (АБЕТ) в інтерв’ю виданню «Лівий берег».
«Більшість автовласників в Україні розуміють, що контроль за цією сферою необхідний. Адже раніше ми приїжджали на СТО і навіть не могли перевірити, чи є у нього право на встановлення ГБО, чи збігається назва компанії з зазначеною у Свідоцтві, чи якісне у нього обладнання та чи є кваліфікований персонал. Громадянам України потрібен незалежний контроль якості встановлення ГБО. Мені складно уявити людину, яка не готова платити за свою безпеку і безпеку своїх близьких.
Незадоволеними можуть бути, в основному, напівлегальні СТО, які поставили застаріле або неякісне обладнання, а тепер повинні будуть все заново перевстановлювати власним коштом відповідно до Закону про захист прав споживачів. Однак більшість установників ГБО, які і раніше працювали в правовому полі, схвалюють такі правила реєстрації. Адже все, що їм необхідно зробити, – це придбати технічну документацію, як правильно встановлювати ГБО, щоб їхній клієнт міг швидко і без проблем пройти оцінку відповідності та отримати сертифікат», – зазначив експерт.
Президент Асоціації «Безпека експлуатації транспорту» підкреслив, що тепер в Україні посилено контроль за якістю і безпекою встановленого газобалонного обладнання і самої роботи з встановлення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас