Литва остаточно програла суд з "Газпромом" на 1,4 мільярда євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литва остаточно програла суд з "Газпромом" на 1,4 мільярда євро

Фондовий ринок
1586
Литва остаточно програла майже восьмирічну суперечку з російським концерном “Газпром” про компенсацію в розмірі приблизно 1,4 млрд євро за занадто дорогі поставки російського газу в період 2004-2012 років.
Верховний суд Швеції в грудні 2019 року відхилив прохання Литви переглянути несприятливе для неї рішення Апеляційного суду Швеції – останній не змінив ухвалене в 2016 році рішення Стокгольмського арбітражу.
“Верховний суд Швеції наприкінці грудня ухвалив рішення не переглядати ухвалене апеляційним судом у липні минулого року рішення не анулювати рішення Стокгольмського арбітражу у справі Литви проти “Газпрому”. Суд не навів мотиви свого рішення”, – сказали в Міністерстві енергетики Литви.
Розгляд суперечки в Стокгольмському арбітражі і шведських судах в цілому коштував Литві майже 10,5 млн євро.
Стокгольмський арбітраж в червні 2016 року оголосив, що не бачить провини російської компанії, проте визнав, що, поставляючи газ Литві і здійснюючи управління акціями компанії Lietuvos dujos, “Газпром” спровокував конфлікт інтересів. Через рішення арбітражу Литві не вдалося повернути собі переплату за газ у розмірі приблизно 1,4 млрд євро за поставлений Литві “Газпромом” газ в період 2004-2012 років.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас