У тунелі під Панамським каналом хочуть пустити метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У тунелі під Панамським каналом хочуть пустити метро

Світ
730
Нову гілку першого в Центральній Америці метрополітену в місті Панама буде прокладено в тунелі під Панамським каналом.
Про це повідомляє ЦТС з посиланням на міністра громадських робіт Панами Рафаеля Сабонхе.
“Раніше панамська влада планувала провести метро по мосту над каналом”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що панамський метрополітен – перший в країнах Центральної Америки – почав свою роботу в 2014 році. У 2019 році пасажирів почала перевозити друга гілка метро. Проект третьої лінії вартістю 2,5 мільярда доларів взяла на себе компанія Hyundai Engineering & Construction. Сабонхе ​​повідомив, що проекти будівництва нової лінії метрополітену і четвертого моста через Панамський канал будуть розділені. Метро пройде по тунелю, закладеному на глибині 40 метрів.
“Разом з тим, цей проект викликав питання у адміністрації Панамського каналу. Зокрема, зазначається, що досі не готові висновки щодо дослідження ґрунту. Крім того, поблизу каналу плануються роботи з розширення тихоокеанського гирла з використанням вибухівки. Вибухові роботи можуть загрожувати конструкції тунелю майбутнього метро”, – підкреслює видання.
Що стосується нового моста через Панамський канал, передбачається, що його будівництво стане одним з найбільших інфраструктурних проектів в історії країни. Довжина переправи складе 510 метрів, ширина – 51 метр, висота – 75 метрів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас