Бізнес вимагає від президента спрощення оподаткування та євроінтеграцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес вимагає від президента спрощення оподаткування та євроінтеграцію

Казна та Політика
4108
13 лютого 2020 року відбулася робоча зустріч представників бізнесу з президентом України Володимиром Зеленським, в якій також взяли участь представники і від Європейської Бізнес Асоціації. В ході зустрічі обговорювалися питання, щодо яких необхідно прийняти рішення для стабільного бізнес-клімату в країні.
Про це повідомила прес-служба Європейської Бізнес Асоціації.
Йшлося про забезпечення макроекономічної стабільності, збереження незалежності НБУ та запуск доступного кредитування для мікробізнесу; запуск нової митниці та прийняті ініціативи для більш ефективної роботи (закон про уповноваженого економічного оператора та NCT), ініціювання непопулярних рішень, наприклад, щодо фіскалізації, демонополізації Укрспирту, старту роботи на ринку землі; про старт діджиталізації; діалог з бізнесом, в тому числі щодо індустріальних питань, приміром, про тютюнову індустрію.
Що потрібно для забезпечення ефективної роботи та розвитку бізнесу:
  • Протидія тіньовій економіці
Мова йде про необхідність реформування судової та правоохоронної систем, забезпечення рівних правил гри в країні, боротьбу з контрабандою і фальсифікатом, захист прав інтелектуальної власності шляхом впровадження національного принципу вичерпання прав.
  • Податкове навантаження
Спрощення податкового адміністрування, своєчасне відшкодування ПДВ і зниження навантаження на фонд оплати праці, позаяк деякі ініціативи, як законопроект №2758, викликають хвилю обурення з боку бізнесу.
  • Циркулярна економіка та сталий розвиток
Сприяння вирішенню різних питань екології через підтримку та ініціацію законопроектів, що стосуються поводження з відходами в широкому контексті, впровадження розширеної відповідальності виробника, введення Національного звіту про рівень викидів парникових газів.
  • Гармонізація законодавства України з нормами ЄС
Мова про імплементацію вимог маркування, підписання промислового безвізу, ухвалення закону про ветеринарну медицину, впровадження європейських стандартів безпеки продукції. У цьому контексті важливим є обрання керівника профільної структури, яка координує це питання – Держпродспоживслужби.
  • Трудове законодавство
Ухвалення сучасного трудового законодавства, про що бізнес говорить вже кілька років, щоб зробити крок назустріч європейським умовам трудового законодавства.
  • Ринок землі
Впровадження ринку землі шляхом прийняття закону про обіг земель сільськогосподарського призначення.
  • Альтернативні джерела енергії
Забезпечення подальшого розвитку енергетики, в тому числі, з альтернативних джерел енергії, шляхом досягнення компромісного рішення між владою і бізнесом щодо зеленого тарифу.
  • Міжнародна торгівля
Бізнес вимагає поліпшити інфраструктуру, а саме стимулювати розвиток річок, портів і поліпшення рівня послуг Укрзалізниці шляхом прийняття законів про водний та залізничний види транспорту. Крім того, врегулювати питання дозволів для міжнародних автоперевезень, зокрема, в Польщу.
  • Впровадження нових технологій
Розвиток cashless і paperless, прийняття законів про “хмарні послуги” та транскордонну передачу банківських / фінансових даних – щоб Україна інтегрувалася в міжнародне фінансове середовище.
  • Бути привабливими для інвестицій
Залучення інвесторів, не обмежуючись креативним брендингом України, ідеєю введення інвестиційних нянь і планами щодо створення нового Міністерства або посади в Уряді з інвестицій.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас