В уряді повідомили, як відшкодовуватимуть відсотки за кредитами на купівлю землі (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді повідомили, як відшкодовуватимуть відсотки за кредитами на купівлю землі (інфографіка)

Кредит&Депозит
1231
У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України повідомили, що держава відшкодовуватиме відсотки за кредитами на купівлю землі сільськогосподарського призначення, однак існуватимуть певні обмеження.
Про це написав на своїй сторінці у FACEBOOK міністр розвитку економіки Тимофій Милованов.
“Для нас важливо підтримати українських аграріїв, надати необхідні ресурси для розвитку їх бізнесу. Ми прагнемо зробити так, щоб фермер міг створити нові робочі місця, на яких би працювали українці та отримували за це гідну зарплатню”, – пише Милованов.
За його словами, розмір кредиту, за яким держава погодиться погасити частину відсотків, має складати до 5 мільйонів гривень. У разі, якщо позичальник вже бере участь у програмі дешевих кредитів під 5-7-9% річних, відшкодування за сільськогосподарським кредитом не надаватимуть.
Для позичальників, які братимуть кредит на розвиток тваринництва, держава погодиться відшкодувати частину відсотків за кредитами до 15 мільйонів гривень.
Загалом на програми здешевлення кредитів аграріям в уряді передбачили 1,2 мільярда гривень на весь 2020 рік, на програми підтримки аграріїв загалом планують витратити 4,2 мільярда гривень.
В уряді повідомили, як відшкодовуватимуть відсотки за кредитами на купівлю землі (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів України створив Фонд часткового гарантування кредитів в сільському господарстві. Фермери отримають державні гарантії при кредитуванні купівлі землі.
  • Фонд надасть доступ малим і середнім суб’єктам підприємництва (до 500 гектарів) до банківських кредитів, зменшивши вартість їх залучення. Крім того, це також мінімізує ризики можливого неповернення кредитів.
  • Розрахункова вартість гектара землі в Україні: після дозволу на продаж землі сільськогосподарського призначення вартість одного гектара може встановитися на рівні 1,5 тис. доларів.
Читайте важные новости и советы, которые пригодятся для вашего кошелька, в телеграм-канале Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас