У Києві ініціювали перейменування станції Дорогожичі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві ініціювали перейменування станції Дорогожичі

Казна та Політика
2716
Меморіальний центр Голокосту Бабин Яр ініціює перейменування станції Сирецько-Печерської лінії метрополітену Дорогожичі на станцію Бабин Яр.
Як зазначає пресслужба центру, вже подано відповідне звернення на ім’я мера Віталія Кличка. Фінансування всіх витрат, пов’язаних з процесом перейменування, ініціатори запропонували взяти на себе.
“Така ініціатива пов’язана з тим, що станція метро Дорогожичі розташована безпосередньо на історичній території урочища Бабин Яр — це місце пам’яті, де в 1941-1943 рр. сталася одна з найбільших трагедій Голокосту. Саме тут здійснювалися масові розстріли, в яких, за даними істориків, загинули близько 100 000 осіб різних національностей і віросповідань — євреїв, українців, ромів, радянських військовополонених, пацієнтів психіатричних лікарень”, – зазначили в повідомленні.
У заяві висловлена впевненість, що в майбутньому на території Бабиного Яру буде побудований Меморіальний центр, що включає музейну, освітню, науково-дослідну частини, а також, власне, і сам меморіал.
На думку авторів звернення, перейменування станції метро спростить навігацію в місті для всіх, хто хоче відвідати це місце пам’яті, дізнатися більше про трагедію Бабиного Яру або вшанувати невинно вбитих, «допоможе розкрити унікальність всієї місцевості і поширити знання про події, які тут відбулися».
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас