На місці футбольного поля у Святошинському районі столиці побудують житловий комплекс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На місці футбольного поля у Святошинському районі столиці побудують житловий комплекс

Нерухомість
1799
Департамент земельних ресурсів розробив проєкт рішення про передачу в оренду ТОВ “Наука-Комфорт” ділянки по вул. Академіка Вернадського, 32 і направив його секретарю Київради для подальшої обробки.
Про це свідчить проєкт рішення з додатками, оприлюднений на сайті Київради, пишуть “Наші гроші”.
У проєкті рішення передбачається передача “Наука-Комфорт” в оренду на 5 років ділянки площею 3,11 га по вул. Академіка Вернадського, 32 у Святошинському районі для будівництва житлового комплексу з об’єктами соціального та громадського призначення.
При цьому відбувається зміна цільового призначення ділянки: з “будівництва та обслуговування об’єктів фізичної культури і спорту” на “будівництво житлового комплексу”.
Підставою передачі фірмі в оренду 3,11 га вказується, що в квітні 2014 року “Наука-Комфорт” купило нерухоме майно, розташоване на цій ділянці, а саме: роздягальня на 77,9 кв м і дві “спортивні споруди” на 84,5 кв м і 104,1 кв м.
Крім того, проєктом рішення передбачено виключити ділянку 3,11 га з переліку спортивних парків.
Видання нагадує, що в 2005 році Київрада передала ВАТ “Наука-Спорт” в оренду на 25 років ділянку площею 6,08 га по вул. Академіка Вернадського, 32 для експлуатації та обслуговування будівель і споруд спортивного комплексу.
Надалі цю ділянку розділили на три частини: 3,11 га – передається в оренду фірмі “Наука-Комфорт”, 0,03 га – передається в землі запасу житлової та громадської забудови, 2,94 га – залишається в оренді ВАТ “Наука – спорт” до 2030 року.
Будівництво житла на ділянці 3,11 га по вул. Академіка Вернадського, 32 стало можливим завдяки затвердженому в травні 2015 Київрадою детальному плану території в межах вулиць Академіка Крижанівського, бул. Академіка Вернадського, вул. М. Краснова, залізнична колія.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас