Bosch пропонує доповнити датчики самокерованих автомобілів лазерним сенсором — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bosch пропонує доповнити датчики самокерованих автомобілів лазерним сенсором

Технології&Авто
279
Як заявляють в компанії Bosch, щоб автоматизоване водіння стало реальністю, систему датчиків (камеру і радар) необхідно доповнити третім сенсором. І в компанії працюють над створенням лазерного сенсора з далеким радіусом дії, який здатний з високим ступенем надійності виявляти різні об’єкти на великій відстані.
Ця технологія лазерного вимірювання відстані необхідна для реалізації функцій автономного водіння на рівнях SAE 3 і 5. Новий датчик застосуємо як для далеких, так і для коротких дистанцій – на шосе і в міських умовах. Відзначається, що цей третій датчик дозволить оптимально доповнити радар і камеру, що дозволить отримувати достовірну інформацію в будь-якій ситуації на дорозі. Цю гіпотезу вже підтвердили власні дослідження Bosch.
Наприклад, якщо на перехресті мотоцикл на високій швидкості наближається до безпілотного транспортного засобу, лазерний сенсор допоможе виявити небезпеку, навіть якщо камера і радар нададуть недостовірні дані. У компанії стверджують, що в подібному випадку один радар навряд чи зможе розпізнати вузький силует і пластикові обтічники, а об’єктив камери може бути засліплений яскравим світлом (сонячним або фарами інших транспортних засобів).
За словами розробників, лазерний сенсор здатний з високим ступенем надійності виявляти навіть неметалеві об’єкти на великій відстані, такі як камені на дорозі. Це дає більше часу на здійснення маневрів, таких як гальмування або поворот. Відзначається, що в лідарних системах датчик створює лазерні імпульси і захоплює розсіяне лазером світло назад. Потім на основі показника часу, який потрібен для повернення променя назад, розраховується відстань до об’єкта. Така система забезпечує дуже високу роздільну здатність з великою дальністю і широким кутом зору. Як заявляють в Bosch, автовиробники зможуть інтегрувати таку систему в самі різні типи автомобілів. При цьому, використовуючи економію за рахунок масштабів виробництва, Bosch має намір скоротити вартість цієї технології і вивести її на масовий ринок. Однак поки що не уточнюється, коли саме це рішення з’явиться на масовому ринку.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас