Держбюджет через міцний курс гривні може недоотримати 60 мільярдів доходів - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держбюджет через міцний курс гривні може недоотримати 60 мільярдів доходів - експерт

Казна та Політика
1420
Державний бюджет України в поточному році через більш міцний курс гривні та з інших причин може недоотримати близько 60 млрд грн планових доходів, що повністю компенсується завдяки понадплановим надходженням на користь «Нафтогазу України» від російського «Газпрому» на 2,9 млрд дол.
Таку думку озвучив генеральний директор інвесткомпанії Dragon Capital, президент Європейської Бізнес Асоціації Томаш Фіала.
«Недобір по доходах через курс і з деяких інших причин буде на рівні близько 60 млрд грн в цьому році. Але він повністю перекривається надприбутками, які отримав «Нафтогаз» від «Газпрому», на 2,9 млрд дол.», – сказав Фіала.
За його словами, уряд швидше за все після першого кварталу переглядатиме бюджет, але підстав для істотного скорочення державних витрат немає завдяки наявним компенсаторам.
Зокрема, «Нафтогаз» заплатить більше податків і дивідендів, а також додаткові надходження в бюджет можуть бути забезпечені за рахунок подальшої детінізації економіки, приватизації та концесії державного майна.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас