Прострочена позика: як не довести справу до суду? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прострочена позика: як не довести справу до суду?

Особисті фінанси
60
Влітку вступає в дію закон про «спліт», і діяльність «не-банків» на українському ринку стане більш урегульованою. Дехто з гравців ринку та навіть споживачів фінансових послуг остерігається правових змін, які може запровадити Національний банк. А дехто, навпаки, очікує на вдосконалення. Серед останніх – лідер онлайн-кредитування ФК DINERO, де дотримувалися всіх правових норм задовго до оголошення законопроекту про «спліт».
Незважаючи на те, що компанія веде прозору і правочинну діяльність, певні клієнти відмовляються від цивілізованого користування фінансовими послугами. Нещодавно в Дніпровському суді м. Києва ухвалили рішення про стягнення заборгованості з невідповідального клієнта ФК DINERO. Порушник повинен повернути всю суму позики, штрафні відсотки, а також сплатити судовий збір.
Керівник юридичного відділу ФК DINERO Юрій Мандзюк зазначає: «Наша компанія працює чітко в рамках чинного законодавства. Електронні договори з позичальниками пройшли перевірку на дійсність державним регулятором (Нацкомфінпослуг) і судами. Клієнтам не варто розраховувати на те, що вони уникнуть повернення позики, якщо оскаржать факт отримання коштів або укладання договору в судовому порядку. Якщо вже сталося так, що ви прострочили виплати й заборгували, звертайтеся безпосередньо до компанії і домовляйтесь про врегулювання заборгованості».
За індивідуальною домовленістю можна пролонгувати мікропозику, змінити ставку по відсотках тощо, але головна умова для продуктивної взаємодії – це вчасне інформування фінансової компанії-кредитора. Проте за спостереженнями працівників DINERO, боржники часто не йдуть на контакт, замовчуючи проблему. Деякі з них вдаються до обману, намагаються визнати договір недійсним тощо. Такі дії ніколи не призводять до успіху, якщо мова йде про фінансову компанію, яка має ліцензію та працює відповідно до закону.
DINERO закликає відповідально ставитися до своїх обов’язків. Компанія завжди йде назустріч клієнтам, але в обмін на якісні послуги потребує своєчасну оплату. Уважно вивчіть умови договору, проконсультуйтеся зі Службою підтримки, щоб отримати повне уявлення про те, як повернути позику. Якщо ж обставини склалися так, що ви не можете повернути борг вчасно, пам’ятайте, що сумлінний позичальник завжди може розраховувати на підтримку компанії.
За матеріалами: Dinero.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас