"Щоб не дратувати": Оржель пообіцяв українцям одну платіжку за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Щоб не дратувати": Оржель пообіцяв українцям одну платіжку за газ

Енергетика
1802
В Україні хочуть відмовитися від практики двох платіжок за газ, введеної з нового року, і планують вказувати окремо вартість його споживання і транспортування, але в одній платіжці. В уряді вважають, що так українці будуть менше дратуватися через великі цифри.
Про це міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель заявив під час ток-шоу “Свобода слова”.
“Регулятор у нас незалежний, він повинен забезпечити баланс інтересів споживачів і галузі, але зараз опрацьовується, щоб не було окремих платіжок за транспортування і за споживання газу. Щоб це була окрема величина, яку треба сплатити, але не дві платіжки, щоб не дратувати українців”, – сказав Оржель.
Також міністр анонсував “правильну” вартість транспортування і споживання газу в нових платіжках. Втім, на його думку, платити за транспортування повинні всі – навіть ті, хто газом не користуватися. Це, за словами Оржеля, абонплата.
“Щоб вся велика інфраструктура працювала… Є витрати, які є умовно постійними, їх повсякчас потрібно вкладати, навіть якщо ти не споживаєш”, – сказав Оржель.

Довідка Finance.ua:

  • Зеленського просять скасувати другу платіжку за газ. Відповідна петиція під номером №22/083148-ЕП зареєстрована на сайті глави держави. У петиції сказано, що українці власним проводили газ в будинки і вже заплатили десятки тисяч гривень за ці підключення.
За матеріалами:
Страна.UA.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас