Гончарук пояснив, чому українці отримали дві платіжки за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гончарук пояснив, чому українці отримали дві платіжки за газ

Особисті фінанси
2991
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук нагадав, що українці отримали дві окремі платіжки в січні – за газ, і його транспортування, при цьому сукупна сума в платіжках була меншою, ніж торішня.
Про це він написав у своєму Telegram-каналі.
“Плата за транспортування завжди існувала – раніше вона входила в загальний тариф”, – пише Гончарук.
“Зараз оплату транспортування відокремили, щоб у разі необхідності була можливість вільно змінювати постачальника. А це – європейські правила ринку і боротьба з монополіями”, – підкреслив він.
Пояснення прем’єра – незважаючи на розділення тарифу на 2 частини, сукупна вартість двох платіжок на газ і за транспортування, які надійшли в січні, все одно менша, ніж минулого року в одній платіжці.

Як заощадити на комуналці

Як буде в лютому. Міністерство соціальної політики автоматично нарахує субсидії і пільги за відокремлену послугу з розподілу природного газу за січень і лютий 2020 року. Не потрібно додатково звертатися за цим.
Плата за транспортування газу – за словами Гончарука, для тих громадян, які газ не використовують, буде мінімальна.
Вартість розподілу газу на приготування їжі – 2,8 грн.

Довідка Finance.ua:

  • Як раніше заявив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель, уряд і Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в енергетиці та комунальних послугах, працюють над створенням єдиної платіжки за газ, де будуть “правильно” відображені вартість транспортування і споживання газу.
  • Зеленського просять скасувати другу платіжку за газ. Відповідну петицію під номером №22 / 083148-ЕП зареєстровано на сайті глави держави. У петиції сказано, що українці власним коштом проводили газ в будинки і вже заплатили десятки тисяч гривень за ці підключення.
Найцікавіші й найважливіші новини, а також поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця – завжди в нашому телеграм-каналі Finance_ukr 🤫 Переходьте, підписуйтесь – з нами цікаво і корисно!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас