Американський мільярдер вирішив продати свій медіабізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський мільярдер вирішив продати свій медіабізнес

Фондовий ринок
1109
Інвесткомпанія американського мільярдера Уоррена Баффета (посідає 4-е місце серед найбагатших людей планети з капіталом у $88,3 млрд) Berkshire Hathaway Inc. продасть дочірню BH Media Group (BHMG), якій, зокрема, належать 30 щоденних газет в США, медіакомпанії Lee Enterprises Inc. за $140 млн, повідомляє Time. На тлі цих звісток за підсумками торгів у середу, 29 січня, акції Lee Enterprises подорожчали на 66,7%.
Berkshire Hathaway надасть Lee Enterprises (їй належить 46 щоденних газет в 21 штаті США, а також кілька цифрових медіаактивів) ще і довгостроковий кредит у розмірі $576 млн під 9% річних для фінансування операції і рефінансування боргів компанії. За умовами угоди, Lee Enterprises також буде орендувати нерухомість BHMG протягом 10 років.
“Ми не були зацікавлені продавати групу будь-кому іншому з однієї простої причини: ми вважаємо, що Lee Enterprises має найкращі можливості, щоб подолати труднощі, з якими стикається галузь”, – заявив американський мільярдер.
Позаторік Баффет визнав, що він не очікував продовження падіння попиту на газети, і що його компанія не змогла знайти спосіб подолати падіння рекламних доходів і тиражів, пише агентство Bloomberg.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас