ДАБІ саботує будівництво траси, яку Гончарук назвав пріоритетом №1 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДАБІ саботує будівництво траси, яку Гончарук назвав пріоритетом №1

Казна та Політика
1523
Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) вже кілька місяців відмовляється видавати дозвіл на будівництво однієї з ділянок траси Дніпро-Решетилівка, повідомив у Facebook радник прем’єр-міністра України Юрій Голик.
Найцікавішим в цьому Голик вважає те, що будівництво траси Дніпро-Решетилівка прем’єр Олексій Гончарук назвав пріоритетом №1 на цей рік. Після презентації урядової програми щодо доріг, ДАБІ в своїй заяві відразу ж запевнила, що буде надавати повну підтримку таким планам, і пріоритетом для себе ставить оперативну видачу документів.
Але при цьому будівництво пріоритетної для уряду траси залишається заблокованим.
“Це вже шоста чи сьома відмова ДАБІ щодо цієї ділянки траси. Коми в документах вже мінялися. Уточнюючі документи надавалися. Зміни в один з нормативних документів Мінрегіону були внесені, щоб прибрати застарілі підходи. Але ні. ДАБІ наполегливо продовжує гнути свою лінію”, – підкреслив Голик.
Єдиний виходом з такої ситуації Голик назвав зміну порядку роботи інспекції. За його словами, у Верховній Раді вже зареєстрований законопроект, який зведе суть подібних процедур до банального повідомлення ДАБІ, а не отримання у неї дозволу.
“Раніше для однієї з галузей так вже було зроблено – ефект вражаючий. Судячи з тексту в пості ДАБІ, там теж “за” такі зміни”, – додав радник прем’єра.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас