Інженери показали еластичний акумулятор для переносної електроніки (видео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інженери показали еластичний акумулятор для переносної електроніки (видео)

Технології&Авто
2226
Літій-іонні акумулятори, які сьогодні застосовують для гаджетів, жорсткі і часто громіздкі. Вони займають багато місця і навіть можуть становити загрозу через можливість загоряння при пошкодженні. Американським вченим вдалося розробити гнучку полімерну батарею, значно більш стійку до таких типів механічного впливу, як стиснення і розтягнення.
Акумулятори, що розроблялися з використанням полімерів, хоча і були гнучкими, все ж мали низку недоліків. В процесі експлуатації вони могли протікати і навіть займатися. Дослідникам зі Стенфордського університету вдалося вирішити цю проблему, повідомляє Gadgets.
Дослідники розробили однорідний еластичний полімер, здатний підтримувати постійну вихідну потужність. Батарея не тільки виконує свою основну задачу, а й здатна стискатися, згинатися і розтягуватися без порушення працездатності. Завдяки своїй гнучкості новий елемент живлення зможе підлаштовуватися під форму корпусу пристрою.
“Одним з можливих варіантів застосування такої батареї може бути живлення датчиків, які повинні щільно прилягати до шкіри. Наприклад, для приладів, призначених для контролю частоти серцевих скорочень, тиску та інших життєво важливих функцій”, – відзначають дослідники.
Наразі робочі прототипи мають вдвічі меншу місткість у порівнянні з традиційними акумуляторами схожих розмірів. З розвитком технології новинка, імовірно, зможе замінити традиційні літієві рішення у складі різної переносної електроніки.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас