Українці активно несуть гроші в банки: що буде з відсотками за вкладами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці активно несуть гроші в банки: що буде з відсотками за вкладами

Кредит&Депозит
42825
Прибутковість за банківськими вкладами в останні місяці стрімко знижується. В принципі, така тенденція була очевидною вже тоді, коли Нацбанк оголосив про політику поступового зниження облікової ставки.
Водночас активність населення останнім часом зростає. Очевидно, розуміючи, що депозитні ставки будуть знижуватися, люди стали набагато активніше відкривати банківські депозити.
На думку економічного експерта, президента інвестиційної групи “Універ” Тараса Козака, якщо облікова ставка впаде нижче ніж 10%, то найвища ставка за депозитами не перевищуватиме 15%. Тоді як сьогодні ще можна знайти депозитні ставки 17-18%.
“Моя оцінка – що максимальні депозитні ставки не більше ніж на 5% будуть перевищувати облікову ставку. А середні будуть ще нижчими”, – каже Тарас Козак.

Довідка Finance.ua

  • За даними НБУ, обсяг гривневих депозитів в українських банках за 2019 рік зріс на 18,5% – до 639,733 мільярда гривень.
  • У валютних (у доларовому еквіваленті) – на 28,5%, до 17,160 мільярда доларів.
  • У грудні обсяг гривневих депозитів зріс на 9,8%, валютних – на 6,6%.
До речі, ви завжди зможете отримувати більше з ваших депозитів. Finance.ua домовився з деякими банками, щоб ви могли отримати «Бонус до депозиту». Вигідну надбавку до відсотка можна оформити в три кроки.

Отримати бонус до депозиту 💰

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас