Українцям будуть надсилати дві платіжки за газ: експерт роз'яснила чому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям будуть надсилати дві платіжки за газ: експерт роз'яснила чому

Енергетика
21365
Українцям надсилатимуть по дві квитанції за газ замість однієї. За спожитий газ і за його доставку тепер доведеться платити окремо.
Подробиці нововведення розкрила координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі “Опора” Тетяна Бойко.
“Маємо ситуацію, як коли ми замовляємо товар поштою і окремо платимо за його доставку. В цьому разі цей товар приходить в нашу конфорку. В результаті маємо дві платіжки – одну за доставку газу, іншу – за сам газ як товар”, – зазначила вона.
Бойко пояснила, як формуються суми в нових платіжках: “Абонплата розраховується згідно з тим, що ви споживали минулого року. Ця сума ділиться на 12 частин і множиться на певний коефіцієнт, який є окремо для кожного облгазу. Разом з тим, плата за газ як товар йде тільки за спожиті кубометри за фактом. Раніше цих послуг було дві, але вони приходили одним платежем”. За словами експерта, нові платіжки не створять додаткових проблем одержувачам пільг і субсидій – “їм будуть покривати і те, і те”.
Також Бойко підкреслила, що ті, хто не має наміру користуватися газом, мають право не платити за транспортування. “Для цього людина повинна повідомити в свій облгаз. Їй просто перекриють газ, і все – питання вирішиться”, – розповіла вона.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас