Стала відома кількість населення в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стала відома кількість населення в Україні

Особисті фінанси
3863
Сьогодні представили результати роботи з оцінки чисельності населення України.
Про це написав міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет на своїй сторінці у FACEBOOK.
“Оцінку ми провели за 3 місяці напруженої роботи. Для держави ця робота не коштувала жодних додаткових грошей”, – написав він.
Традиційний перепис населення обійшовся б у 3.4 млрд грн (бюджет, закладений на 2020 рік), а підсумки ми б отримали у першому кварталі 2021 року.
Чисельність населення України склала 37 млн 289 тисяч людей.
Розподіл за статтю: 20,01 млн жінок, 17,28 млн чоловіків.
“На жаль, ця цифра не включає людей, які постійно мешкають за кордоном та на окупованих територіях. Це та кількість людей, яка фізично перебуває на території України станом на 1-е грудня 2019”, – заявив Дубілет.
Три методи збору інформації:
  • дані мобільних операторів. Взяті дані про кількість абонентів за два місяці і виключені абоненти, які були в мережі менше місяця. Виключені модемні пристрої. Проведено масштабне соціологічне дослідження за кількістю телефонів. Додано дані з реєстрів молоді та людей пенсійного віку;
  • “ялинка” – розподіл людей за статтю та віком. Використано дані Держстату та реєстрів. Взяті дані Пенсійного фонду й екстраполювані через вікову і статеву інформацію;
  • дані державного реєстру фізичних осіб.
Київ став найнаселенішим містом України. Тут проживає 10% всього населення України. У Київській області при цьому проживає близько 2,3 млн осіб.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас