Сервіс Prozorro запровадив комісію з усіх державних закупівель (спростовано) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сервіс Prozorro запровадив комісію з усіх державних закупівель (спростовано)

Казна та Політика
1550
З 15 січня сервіс “Prozorro.Продажі” запровадив комісію в розмірі 5% з усіх державних закупівель. До цього система працювала в пілотному безкоштовному режимі. Раніше ухвалений у першому читанні законопроєкт передбачає, що продаж землі державної та комунальної власності відбуватиметься тільки через Prozorro.
“Постачальники, які продають свій товар в Електронному каталозі Prozorro Market, будуть платити комісію в розмірі 5% від угоди. Протягом 8 місяців відтоді, як Prozorro Market почав свою роботу в пілоті, плата з бізнесу не стягувалася. Станом на сьогодні сума укладених договорів у каталозі становить понад 9 мільйонів гривень”, – йдеться у повідомленні.
Prozorro Market – це законна процедура в системі Prozorro. Державні замовники використовують її, купуючи товари широкого вжитку – від бензину до паперу – на суму до 200 тис. грн на рік.
За принципом роботи Prozorro Market нагадує звичайний інтернет-магазин, тільки для бюджетних установ: вибрав – поклав у кошик – підписав договір – і товар на руках. 7 днів на постачання товару і 14 днів на його оплату (а не пів року або рік, як це часто трапляється під час застосування інших процедур в системі).

Важливо!

Як пізніше Finance.ua прокоментували у самому Prozorro, інформація про 5% комісії на всі закупівлі не відповідає дійсності. “Уперше цей фейк був опублікований у анонімному телеграм-каналі. Його автор демонструє в тексті повну некомпетентність у сфері публічних закупівель, незнання різниці між системою Prozorro, інструментом допорогових закупівель Prozorro Market та системою Prozorro.Продажі, яка взагалі не стосується закупівель”, – ідеться в повідомленні. Офіційна позиція Prozorro за посиланням.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас