НАБУ підозрює екс-начальника АМПУ в заподіянні збитку в понад 21 мільйон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ підозрює екс-начальника АМПУ в заподіянні збитку в понад 21 мільйон

Кримінал
317
21 січня 2019 р. детективи Національного бюро повідомили колишньому начальнику Одеського філіалу “Адміністрації морських портів України” і ще чотирьом особам про підозру в заподіянні понад 21,36 млн грн збитків держкомпанії.
Про це повідомляє прес-служба НАБУ.
Слідство встановило, що підозрювані в 2015 році створили умови для перемоги в тендерах на будівництво для конкретної приватної компанії, яка не мала відповідного досвіду, і склала пропозицію, яка не відповідала умовам закупівлі.
При виконанні договору, в день фактичного початку виконання робіт, між директором компанії-переможця і директором компанії, яка здавала в оренду днопоглиблювальний караван, були підписані додаткові угоди, в яких істотно збільшена вартість робіт.
При цьому обидві компанії, як з’ясувало слідство, контролювала одна людина.
Ці дії, в кінцевому підсумку, призвели до істотного збільшення вартості виконаних робіт, в результаті таких дій, держава в особі ДП “АМПУ” незаконно переплатила понад 21,36 млн грн.
Також про підозру повідомлено:
  • чинному головному інженеру Одеської філії ДП “АМПУ”;
  • директору приватної компанії-переможниці закупівлі;
  • екс-директору приватної компанії-орендаря днопоглиблювального каравану – фізичній особі, наближеній до народного депутата України VII і VIII скликань.
Повідомляється, що місцезнаходження екс-глави Одеської філії ДП “АМПУ” і фізичної особи, наближеної до колишнього народного депутата, ще не встановлено.
Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з 3 жовтня 2016 року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас