В Київмісьраді пропонують перерозподілити податки на доходи фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Київмісьраді пропонують перерозподілити податки на доходи фізосіб

Казна та Політика
2086
Київрада звернеться до Верховної Ради щодо справедливого розподілу податку на доходи фізичних осіб для столиці.
Відповідний проєкт звернення погодила 21 січня постійна комісія Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків, повідомляє пресслужба Київради.
“У місті має залишатися 75% доходів від ПДФО, а не 40%, як є зараз”, – заявив ініціатор проєкту рішення депутат Київради Олександр Пабат.
Наразі, відповідно до Бюджетного кодексу, більшу частину податку на доходи фізичних осіб (60%) столиця віддає до державного бюджету, хоча інші міста передають тільки 25% доходів від ПДФО.
За даними депутатів, у Києві зареєстровані майже 3 мільйони мешканців. Близько 2 мільйонів – не мають офіційної реєстрації, ще майже 400 тисяч осіб щоденно приїздять до міста на роботу. При цьому столиця має серйозні інфраструктурні, транспортні, екологічні, житлово-комунальні, соціальні проблеми.
«Крім того, бракує місць для дітей у школах і дитсадках, більшість навчальних закладів потребують реконструкції та модернізації. Є чимало проблем із транспортною інфраструктурою, приміром, за останні роки кількість муніципального транспорту знизилась на 10%. Місто потребує нових станцій метрополітену. Але столиця не може швидко вирішувати ці проблеми через брак коштів», – заявив Пабат.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас