Що потрібно вказувати в декларації про членів сім'ї, які мешкають за іншою адресою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що потрібно вказувати в декларації про членів сім'ї, які мешкають за іншою адресою

Особисті фінанси
6277
З початку 2020 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2019 року. Граничний термін подання декларації за звітний 2019 рік – 30 квітня 2020 року. При відправці поштою – не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного терміну.
Чиї дані повинні бути обов’язково вказані в декларації:
  • Дані про доходи та витрати всіх осіб, які входять до складу домогосподарства, які зареєстровані, фактично мешкають в будинку або квартирі і членів їх сімей незалежно від місця проживання.
Кого це стосується – всіх членів сім’ї старше 14 років.
Якщо члени сім’ї (чоловік, дружина, неповнолітні діти) проживають в іншому місці, інформацію про них все одно потрібно вказати в декларації.
Якщо людина зареєстрована за адресою будинку або квартири, але там не мешкає, то це слід вказати в декларації в графі «Примітка» – «Не мешкає».

Картки для тих, хто багато витрачає 💳

Виняток – не поширюється на подружжя, якщо обом більше 60 років і вони живуть у сільській місцевості або селищі міського типу, якщо їхнє зареєстроване (фактичне) місце проживання відрізняється від адреси домогосподарства.

Мої Fiнанси:

Декларуванню підлягають такі доходи:
  • від здійснення господарської діяльності, отриманих фізичними особами – підприємцями (крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування);
  • від ведення незалежної професійної діяльності;
  • у вигляді окремих видів оподатковуваних доходів, які не підлягають оподаткуванню при їх нарахуванні чи виплаті податковими агентами, але не є звільненими від оподаткування;
  • у вигляді іноземних доходів;
  • від надання майна в лізинг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування) та інші види доходів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас