До 2050 року в Україні буде 70% "зеленої" енергетики і 20-25% атомної - Мінекоенерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2050 року в Україні буде 70% "зеленої" енергетики і 20-25% атомної - Мінекоенерго

Енергетика
1560
До 2050 року рівень відновлюваних джерел енергії в загальному енергобалансі країни зросте до 70%. Про це під час презентації проекту Концепції зеленого енергетичного переходу заявив глава Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель.
При цьому, сказав міністр, цей розвиток повинен бути економічно обґрунтованим. “Не можна зловживати ціною за кіловат, потрібно, щоб споживачі платили справедливу ціну”, – сказав Оржель. За його словами, згідно з підрахунками міністерства комбінація ВДЕ з енергосховищем дешевша від будь-якого іншого виду генерації.
Правда, майбутнє майбутнім, але на сьогоднішній день компромісного рішення з ринком про реструктуризацію зелених тарифів, які зараз досить високі, через що виникають проблеми з їх компенсацією, як уточнив міністр, немає.
Також одним з напрямків роботи стає енергоефективність. “Найкраща енергія, найкорисніша для екології – це та, що не була вироблена”, – сказав міністр.
Також до 2050 року передбачена повна відмова від вугільної генерації і перехід до принципів циклічної економіки (робота з вторинною сировиною, раціональне споживання ресурсів).
Що стосується атомної генерації, її рівень в енергобалансі буде знижуватися і до 2050 року має скласти 20-25%. “Ми не чекаємо зростання споживання електроенергії в найближчі роки, з оглядкою на енергоефективність”, – сказав міністр.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас