Mojo показала розумні контактні лінзи з технологією доповненої реальності (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mojo показала розумні контактні лінзи з технологією доповненої реальності (фото)

Технології&Авто
2383
Кілька років тому компанія Mojo Vision запатентувала розумні контактні лінзи з технологією AR. Тепер вона, врешті, демонструє дослідний зразок. Інженери винайшли дисплей, систему насичення киснем, мікрочіп і інструменти управління енергією, а також розробили алгоритми відстеження руху очей.
Лінзи Mojo обіцяють надавати користувачам корисну і своєчасну інформацію без необхідності дивитися на екран або відволікатися від розмови. Зовні вони виглядають як звичайні косметичні контактні лінзи, що міняють колір очей. Однак насправді це цілий комп’ютер з крихітними дисплеями, батареями та іншим, пише Venture Beat.
За словами керівництва, за ці роки компанії вдалося зробити кілька технологічних проривів, зокрема, створити маленький і місткий динамічний дисплей з щільністю пікселів більше 200 мільйонів ppi, енергетично ефективний датчик зображень, оптимізований для комп’ютерного зору, бездротове радіо і сенсори руху для стабілізації зображень.
“Це жорсткі, газопроникні лінзи. Вони дуже зручні, бо надягають на білок ока”, – пояснив Стів Сінклер, старший віце-президент компанії.
У компанії заявили, що будуть підганяти лінзу під власника, щоб вона не поверталася і не випадала.
Зараз купити лінзи Mojo не можна, але вони вже проходять випробування в ряді установ США. Коли продукт з’явиться на ринку і скільки буде коштувати, Сінклер теж не повідомляє.
Спершу лінзи будуть використовувати в медичних цілях – вони допоможуть людям зі слабким зором краще розрізняти форми об’єктів, наприклад, дорожні знаки.
Mojo показала розумні контактні лінзи з технологією доповненої реальності (фото)

Довідка Finance.ua:

  • Компанія Mojo була заснована в 2015 році і об’єднує в команді колишніх співробітників Apple, Amazon, Google, HP, Microsoft, Motorola, а також фахівців з офтальмології та медичних технологій з CooperVision, Abbott, Johnson & Johnson, Medtronic, Philips Healthcare і Zeiss Ophthalmology.
  • Французькі розробники з IMT Atlantique зацікавили своїми розумними контактними лінзами Управління перспективних дослідницьких проектів Міністерства оборони США.
  • Пристрій не лише покращує зір, але і передає візуальну інформацію за допомогою бездротової мережі.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас