Штрафи і до 7 років в'язниці: представили закон про дезінформацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штрафи і до 7 років в'язниці: представили закон про дезінформацію

Казна та Політика
1013
Міністерство культури, молоді та спорту України представило законопроект про дезінформацію, спрямований на фактичний контроль ЗМІ на період російської агресії.
Поширення дезінформації за умови добровільного спростування, починаючи з третього порушення протягом одного року, карається штрафом в розмірі 1000 мінімальних зарплат (4,7 млн ​​гривень) за кожен випадок порушення. При цьому відмова від добровільного спростування спричинить штраф у 2000 мінімальних зарплат (9,4 млн гривень) за кожен випадок.
Крім того, видалення такого матеріалу або зміна його адреси спричинить штраф у розмірі 5 мінімальних зарплат (23,6 тис. гривень).
Систематична масова дезінформація про факти, які становлять загрозу національній безпеці і територіальній цілісності, будуть каратися штрафом від 5000 до 10 000 неоподатковуваних мінімумів або виправними роботами до 2 років.
Поширення дезінформації з використанням ботів або спеціально організованих фейкових акаунтів – карається позбавленням волі на термін від 2 до 5 років. Фінансування масової дезінформації також каратиметься на термін від 2 до 5 років.
Максимальне покарання у вигляді тюремного ув’язнення на термін від 5 до 7 років передбачено за повторну масову дезінформацію організованою групою, яка призвела до тяжких наслідків або завдала матеріальної шкоди у великому розмірі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас