Оточення Авакова отримало спецдозволи на видобуток дорогоцінних металів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оточення Авакова отримало спецдозволи на видобуток дорогоцінних металів (відео)

Казна та Політика
755
Фірми, засновників яких пов’язують з оточенням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, з порушенням процедури отримали спеціальні дозволи на видобуток дорогоцінних металів: танталу і золота.
Про це йдеться в розслідуванні “Золото для “аваковських”?” з циклу “Схеми в регіонах” – спільного проєкту програми “Радіо Свобода” та телеканалу “UA: Перший” “Схеми: корупція в деталях” та Інституту розвитку регіональної преси.
За інформацією журналістів, мова йде про фірми “Таурус Інфініті” і “Ліра Майн Мінералз”, які займаються видобутком металів у Кіровоградській області.
Як йдеться в розслідуванні, восени 2019 року ці компанії отримали спецдозволи від Держгеонадр на видобуток цінних руд на Клинцівському золотому родовищі і на ділянці танталових руд родовища Мостове.
Розслідувачі зазначають, що 1 і 3 липня минулого року компанії подали заяви на отримання спеціальних дозволів від Державної служби геології та надр. На той час надання дозволів регулювалося Порядком їх надання (до набрання чинності змінами 6.07.2019). Саме тоді “Таурус Інфініті” і “Ліра Майн Мінералз” порушили процедуру подання документів.
Компанії не мали повного пакету документів, передбачених законодавством у таких випадках, вважають журналісти. Йдеться про відсутність у фірм звітів і висновків з оцінки впливу на навколишнє середовище, звітів про громадське обговорення, які необхідно подавати разом із заявами.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас